Huisstijl ontwerpen: wat kost een huisstijl laten maken?

Wat de kosten zijn van een huisstijlontwerp is afhankelijk van verschillende factoren. Wil je bijvoorbeeld alleen een logo laten ontwerpen of ook een visitekaartje, drukwerk en bijhorende website. De kosten lopen uiteraard op naarmate je huisstijl wensen toenemen. Dit heeft als voordeel dat je ook met een minder groot budget een huisstijl kunt laten maken.

Wij adviseren altijd om een vrijblijvende offerte aan te vragen, zodat je kunt afwegen wat de mogelijkheden binnen jouw budget zijn. In de offerte lees je wat het daadwerkelijk kost om een huisstijl te laten maken die geheel voldoet aan jouw wensen. Weet je al wat je wilt? Ga naar direct een offerte aanvragen.

Laat ons je Huisstijl Ontwerpen en Je Merk Versterken

Bij ons kun je terecht voor het professioneel ontwerpen van je huisstijl. Ons team van ervaren ontwerpers staat klaar om je te helpen bij het creëren van een huisstijl die perfect past bij de identiteit en waarden van je merk. Met ons huisstijl ontwerpen service zorgen we ervoor dat elk aspect, van het logo tot de kleurenpalet en typografie, naadloos op elkaar aansluit om een consistente en herkenbare uitstraling te garanderen. Door onze expertise in huisstijl ontwerpen kunnen we je merk versterken en een blijvende indruk achterlaten bij je doelgroep. Laat ons je huisstijl ontwerpen en ontdek hoe je merkkracht kan worden vergroot door middel van een doordacht en professioneel ontwerp.

Update 2024: Digital-First Benadering

Met de voortdurende digitalisering is een digitale-first benadering cruciaal geworden bij het ontwerpen van een huisstijl. Niet alleen moet de huisstijl visueel aantrekkelijk zijn op traditionele platforms zoals drukwerk, maar ook op digitale kanalen zoals sociale media, websites en mobiele apps. Dit betekent dat het ontwerp flexibel moet zijn en zich gemakkelijk moet aanpassen aan verschillende schermformaten en platforms.

Update 2024: Personalisatie en Interactiviteit

Personalisatie en interactiviteit worden steeds belangrijker in de merkbeleving. Bedrijven streven ernaar om hun huisstijlen aan te passen aan de individuele voorkeuren en gedragingen van hun doelgroepen. Dit kan variëren van gepersonaliseerde inhoud op websites tot interactieve elementen in mobiele apps.

Waaraan moet een goede huisstijl voldoen?

Als we spreken over een huisstijl dan hebben we het over de visuele identiteit van een bedrijf of een merk. Dit gaat zoals je begrijpt een stuk verder dan enkel een professioneel logo laten ontwerpen. Een goede huisstijl bevat meerdere elementen en dit zijn wat ons betreft de vereisten:

  • Logo
  • Typografie
  • Kleur
  • Vormelementen
  • Tone-of-voice

Hier zie je een compacte weergave van de door Elephant Design ontworpen huisstijl voor hellolifi. Naast een logo zie je het kleurenpalet (donkerblauw, roze, paars, wit) en een vormelement. Dit vormt de basis voor het verdere design van web en drukwerk, maar ook voor eventuele digitale presentaties, e-mailcampagnes en social media. Daarnaast werd er gekozen voor het schreefloze lettertype Open Sans. Een lettertype dat zowel geschikt is voor web als voor printen en mobiele toepassingen.

Elephant Design heeft voor Hellolifi zowel het logo als het webdesign verzorgd. Bekijk hier ons portfolio.

Logo

Als we het hebben over het ontwerpen van een huisstijl dan denk je direct aan het ontwerpen van een logo voor je bedrijf of merk. Een logo is een herkenbaar element dat je gebruikt op alle marketing– en communicatie uitingen. Het logo wordt een belangrijk herkenningspunt voor je klanten. Je kunt er voor kiezen om een beeldmerk aan het logo toe te voegen, maar je kunt er ook voor kiezen om alleen een woordmerk te gebruiken.

Vormelementen

We spraken er al even over: vormelementen. Losstaand hebben ze niet veel effect, maar in combinatie met het logo, de kleur en typografie maken ze van je huisstijl een sterk geheel. Het geeft herkenning en verstrekt de uitstraling van je merk of bedrijf. Vormelemten zie je vaak terug op de website, maar ook op briefpapier bijvoorbeeld.

Kleur

Net als typografie moeten ook de kleur die je kiest voor je huisstijl passen bij de uitstraling van jouw merk of bedrijf. Met kleur kun je non-verbaal communiceren, want onze hersenen reageren onbewust op kleuren. Zo staat geel voor warmte en vrolijkheid, maar ook voor oplettendheid. En de kleur staat voor agressie, maar ook voor liefde, passie en energie. Door kleur op de juiste manier te combineren met typografie en vormelementen ontstaat een duidelijke stijl die aansluit op wat jij naar je klanten toe wilt communiceren.

Als je een huisstijl wilt laten maken denk dan niet alleen aan de kleuren die je mooi vindt, maar kijk ook naar de betekenis van kleuren en welke emotie je wilt opwekken bij je klanten.

Typografie

Naast een logo is typografie een belangrijk element bij het laten maken van een huisstijl. Er kan worden gekozen voor een bestaand lettertype (meest gangbaar) of een geheel nieuw lettertype worden ontworpen. Er kan gekozen voor één lettertype, of een combinatie van 2 of meerdere lettertypen. Het lettertype zie je onder andere terug in het logo, in de webteksten en drukwerk. Elk lettertype heeft zijn eigen uitstraling. Het is belangrijk om een lettertype of lettertypen te kiezen die passen bij past bij de uitstraling van jouw merk of bedrijf.

Tone of voice

Aanvullend op het grafisch ontwerp kun je als bedrijf of merk een tone-of-voice opnemen in de huisstijl. Hierin wordt vastgelegd in welke stijl je communiceert. Daarbij kun je denken aan het gebruik van ‘u’ of ‘je’, maar ook of je kiest voor zakelijk of nonchalant woordgebruik bijvoorbeeld.

De tone-of-voice stem je enerzijds af op wie je bent als merk of bedrijf en anders op de doelgroep. Een goed gekozen tone-of-voice zorgt ervoor dat klanten zich op hun gemak voelen. Het wekt bovendien vertrouwen. De kers op de taart van je huisstijl zou je kunnen zeggen.

Aandachtspunten bij het laten maken van een huisstijl

Wie een huisstijl wil laten maken schakelt een grafisch ontwerper, brand designer of web bureau in. Om ervoor te zorgen dat je de juiste persoon of het juiste bureau inschakelt willen we je wijzen op de volgende aandachtspunten:

  • Zorg ervoor dat je huisstijl wordt ontworpen door een partij die ervaring heeft met het soort huisstijl (zakelijk, laagdrempelig of juist creatief bijvoorbeeld) dat je voor ogen hebt. Bekijk het portfolio van verschillende partijen aandachtig en kijk of er een ‘match’ is. Zeker wanneer je een website in je huisstijl ontwerp wilt opnemen.
  • Uiteraard zijn de kosten van laten maken van een huisstijl belangrijk bij het maken van een keuze. Laat je echter niet volledig door leiden. Het is wellicht verleidelijk om voor de goedkoopste optie te kiezen, maar niet wanneer dit in strijd is met je wensen. Je kunt dan beter de huisstijl in delen laten ontwikkelen, zodat je de kosten kunt spreiden.
  • Naast een geschikte partij en je budget moet je ook denken aan een goede samenwerking. Kan er op tijd geleverd worden? Zitten we op dezelfde lijn en voelt de communicatie goed aan? Je komt er snel achter door een (telefonisch) kennismakingsgesprek in te plannen.

Wil je een website en/of een huisstijl laten maken?

We gaan graag in gesprek om te kijken of Elephant Design het bureau is dat je zoekt. Neem geheel vrijblijvend contact op door een bericht op onze website achter te laten. Wij doen ons best om binnen 24 uur te reageren via e-mail of telefoon. Je kunt ons ook bereiken via Facebook en LinkedIn.