5 Opkomende Design Trends in 2018

5 Opkomende Design Trends in 2018

5 Opkomende Design Trends in 2018

 

Benieuwd naar de design trends in 2018? Over het algemeen ontstaan er alternatieven voor het populaire minimalistische design en bewegen we weg van het ultra platte design. De designs worden unieker en designers nemen meer risico om hun design er uit te laten springen tussen alles wat dagelijks onze aandacht vraagt.

5 Design trends voor het komende jaar:

1.   Responsive logo’s

We gebruiken tegenwoordig een verscheidenheid aan schermformaten, van een 32 inch 4K-monitor tot een 1,2 inch smartwatch display. Hierdoor is het eigenlijk niet meer mogelijk om, bijvoorbeeld, bij een logo, uit te gaan van één design. Net zoals de illustraties, worden de logo’s nu ook ontworpen zodat ze aangepast kunnen worden aan de schermgrootte en de bandbreedte. Hoe dit concept werkt, kun je hier goed zien. Door het scherm van groot naar klein te schalen, wordt het icon steeds kleiner en simpeler.

 

Design trends in 2018

 

2.   Diepte

Dit is gelijk een mooi bruggetje naar de volgende trend: diepte. Het meest gedetailleerde logo in dit voorbeeld brengt diepte in de illustratie door een subtiel gebruik van schaduwvlakken.  Deze trend is geïntroduceerd door het Material Design van Google. Het is de tegenhanger van het (ultra) vlakke design van Microsoft en Apple. Designers maken dankbaar gebruik van de, door Google ontwikkelde, technologie om hun afbeeldingen te optimaliseren voor o.a. mobile app gebruik. Diepte wordt ook gerealiseerd door het gebruik van verschillende contrasten en perspectief of door op de voorgrond gebruik te maken van meer verzadigde kleuren. Een mooi voorbeeld is onze olifantenanimatie op onze hoofdpagina.

 

 

3.   Gradients

Gradients (verlopen) zijn nooit echt weg geweest, maar nu we weg bewegen van het vlakke design, hebben gradients een metamorfose ondergaan. Ze maken gebruik van moderne kleuren paletten en hebben een elegante uitstraling, zoals bijvoorbeeld te zien is bij het nieuwe Instagram logo. Ze kunnen ook zeer goed ingezet worden als achtergrond of om een gevoel van reflectie te geven. Eén prachtig voorbeeld is the vinden op de website van https://mixpanel.com/.

 

4.   Beweging: Animatie en GIF’sAnimatie laten maken concept

In ons blog over website design trends hebben we gezien dat de beperkte bandbreedte op mobiele netwerken gezorgd heeft voor nieuwe animatie technieken. Deze technieken zijn noodzakelijk omdat het merendeel van het webverkeer tegenwoordig door mobielen apparaten wordt gegenereerd. De animaties zijn over het algemeen kleiner en verplaatsen zich als java script elementen naar de achtergrond. Maar ook de relatief kleine GIF’s zijn terug van weg geweest.  Gelukkig zien we geen irritant knipperende over het scherm rennende katjes meer, zoals in de begintijd van het grafische web. Moderne GIF’s zijn uitgekiende functionele maatwerk animaties die bijdrage aan een positieve gebruikerservaring. Deze responsive robot gif legt bijvoorbeeld uit wat bedoeld wordt met een responsive icon.

 

5.   Maatwerk Illustraties en Grafische Kunst

Het is tegenwoordig erg moeilijk om de aandacht van gebruikers te trekken en deze vast te houden. Dagelijks bereikt ons een massale stroom van informatie. Het volstaat simpelweg niet meer om, bijvoorbeeld, een social media uiting te voorzien van een saaie stock image. De bezoeker moet getriggerd en geïntrigeerd worden door een pakkende illustratie. Daarom wordt er steeds meer gebruik gemaakt van maatwerk illustraties die soms tot echte kunstwerkjes kunnen leiden. De site van inturn.co is hiervan een mooi voorbeeld.

 

Spannende Designs

Samenvattend kunnen we wel zeggen dat de noodzaak om op te vallen heeft geleid tot spannende en uitdagende designs. Of dat nu online is of om ons heen. Reclame-uitingen, posters, visitekaartje of social media banners:  Er wordt steeds meer aandacht besteed aan het design. Consumenten genieten hiervan en ondernemers zijn zo in staat om een trouwe klantenkring op te bouwen. Bedenk wat maatwerk design voor u kan doen, en neem eens contact op met Elephant Design.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.