ANIMATIE LATEN MAKEN

Een animatie laten maken is geen sinecure. Motion design is echter een specialisme dat we bij Elephant design uitstekend beheersen. Je kunt een animatie laten maken in verschillende stijlen. Onze motion designers adviseren u daarom geheel vrijblijvend welke vorm het beste past bij jouw boodschap en budget.

Het Doel van Animatie

 

Animatie is afgeleid van het Latijnse woord Anima wat letterlijk “Ziel” betekent.  Animatie blaast dus ergens leven in. Het moet echter wel een doel hebben.  Animatie kan naast het verbeteren van de gebruikersvriendelijkheid wel degelijk een decoratieve of entertainment functie hebben. Deze functie moet dan wel de doelstelling van de website ondersteunen. Animatie heeft tegenwoordig grofweg drie functionaliteiten

  1. Verhelderen van complexe materie of het vertellen van een verhaal.

 

  1. Als extra dimensie aan het design (bijvoorbeeld het op de achtergrond toevoegen van een subtiel animatie element) waardoor de site net die extra bite krijgt.

 

  1. Als hoofdelement op een website, waarbij de animatie het imago van het bedrijf en/of het doel van de website ondersteunt. Zie hiervoor bijvoorbeeld onze “roze olifant” animatie op onze hoofdpagina.

Van concept naar oplevering

Animatie laten maken concept

Concept

 

We beginnen waar elk project met het concept. Elke animatie start met een idee en een sterk concept. We gaan samen aan tafel en bespreken de ideeën en brainstormen over het concept van de te ontwikkelen animatie. Vanuit deze brainstorm gaat Elephant Design een pakkend script schrijven waarin de boodschap/doelstellingen en de stijl van de animatie worden verwerkt.

Storyboard

 

Wij beginnen het ontwerp proces met het ontwikkelen van een storyboard op basis van het hiervoor besproken concept. Het storyboard is een visueel, geschetst overzicht in stappen wat er in de animatie getoond gaat worden. Onder het script kunnen we ook nog een eventuele tijdelijke voice-over of muziek/geluidseffecten plaatsen om het tempo, de duur en het ontwerp van de te produceren animatie helder te krijgen. Op deze manier hebben we een helder overzicht van hoe wij de animatie gaan maken.

Ontwikkeling

Met de input uit de vorige stappen gaan wij starten met de ontwikkeling van de animatie. We starten met het maken van de illustraties. Nadat de illustraties zijn ontwikkeld worden deze op storyboard volgorde achter elkaar gezet en worden de verschillende onderdelen geanimeerd. De animatie komt frame voor frame tot leven en verteld het verhaal van het concept en het storyboard.

Oplevering

Zodra alle scenes zijn voorzien van een professionele voice-over en eventuele geluidseffecten is de animatie klaar! We houden er altijd rekening mee dat de animatie zowel offline als online bekeken kan worden op PC, tablet, smartphone en andere platformen. Wil je de animatie graag inbouwen in je website of hem op een ander platform? Wij helpen je graag verder hiermee!

Animatietechniek

 

Je kunt een animatie laten maken in verschillende stijlen. Onze uitleg experts adviseren daarom geheel vrijblijvend welke vorm het beste past bij jouw boodschap en budget.

 

Buiten Flashtechnologie en videostreaming waren er in het verleden weinig technologieën om animatie toe te voegen aan een website. Tegenwoordig genereren mobiele internetkanalen meer verkeer dan de supersnelle (glasvezel) internetverbindingen. Hierdoor werd men gedwongen om nieuwe animatietechnieken te ontwikkelen. Deze zorgen ervoor dat webpagina’s ook op mobiele kanalen snel laden en de beperkte aandachtsspanne van de moderne gebruiker vasthouden. Vandaag de dag bestaan steeds meer animaties uit lichtgewichte javascript en CSS code of een goed geoptimaliseerde mp4 video. Hierdoor verplaatst animatie zich naar de achtergrond zonder de laadsnelheid van de site te beïnvloeden.

 

De motion designers bij Elephant Design toveren een glimlach op het gezicht van uw bezoeker. Met een moderne, aantrekkelijke website worden uw bezoekers terugkerende tevreden klanten.  Aarzel niet en neem contact met ons op.